Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Αυτό θα είναι το νέο μοντέλο κατάταξης είπε ο ΑΝΥΕΘΑ

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την εφαρμογή του νέου μοντέλου στην κατάταξη των στρατεύσιμων, η οποία θα γίνεται στους βασικούς σχηματισμούς αντί στα Κέντρα Νεοσύλλεκτων. Περιγράφοντας τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου, ο υπουργός, Αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας, υποστήριξε ότι με τη νέα διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία είναι ακόμη υπό διαμόρφωση, θα ενισχυθούν σε επίπεδο λειτουργικότητας, κατά κύριο λόγο τα σύνορα.
Στη συνέντευξη του στον Alpha 989, ο κ. Βίτσας υποστήριξε ότι στο πλαίσιο των αλλαγών στον τρόπο προπαίδευσης, οι στρατιώτες θα σε βασικούς σχηματισμούς όπως γίνεται σε πολλές χώρες του κόσμου, κατά κύριο λόγο, στα νησιά, τον Έβρο, όλη τη Θράκη και την παραμεθόριο περιοχή της Μακεδονίας. Επιπρόσθετα επισήμανες ότι για τις περιοχές από τις οποίες θα απομακρυνθούν στρατόπεδα, θα δημιουργηθούν και τα απαραίτητα αντισταθμιστικά ωφελήματα. 

Αναλυτικά ο κ. Βίτσας δήλωσε: 

Στον σχεδιασμό μιας πόλης από τις δημοτικές αρχές και από τον τοπικό πληθυσμό, βεβαίως προσμετράται στην τοπική οικονομία η ύπαρξη ενός στρατοπέδου αλλά δεν μπορεί και να εξαρτάται η τοπική οικονομία από την ύπαρξη ενός στρατοπέδου. Ο σχεδιασμός της διάταξης των Ενόπλων Δυνάμεων είναι υπόθεση πρώτα και κύρια της στρατιωτικής ηγεσίας, στην οποία η πολιτική ηγεσία αναθέτει τη φύλαξη της χώρας. Ο επιχειρησιακός παράγοντας είναι ο κυρίαρχος, αλλιώς.......... Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται