Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Απόφαση - «τελεσίγραφο» ΣτΕ προς κυβέρνηση: Εντός 8 μηνών τα αναδρομικά των ενστόλων

Μέσα σε οκτώ μήνες, οφείλει η κυβέρνηση, σύμφωνα με αποφάσεις που εξέδωσε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, να αναπροσαρμόσει μισθούς και συντάξεις για όλους τους ενστόλους, με βάση τις αποφάσεις του ανώτατου δικαστηρίου, που έχει κρίνει, ότι οι περικοπές στο πλαίσιο των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής κατά τα προηγούμενα χρόνια, ήταν αντισυνταγματικές.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας με τρεις σημερινές αποφάσεις του, τις οποίες εξέδωσε με πρόεδρο τον πρόεδρο του ΣτΕ Νικόλαο Σακελλαρίου, θέτει ως ανώτατο όριο τους οκτώ μήνες στην κυβέρνηση να αναπροσαρμόσει μισθούς και συντάξεις για τους ενστόλους, αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς και στρατιωτικούς, εν ενεργεία και συνταξιούχους, στα επίπεδα που ήταν τον Αύγουστο του 2012, όπως άλλωστε έχουν κρίνει σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ.
Σε περίπτωση, που η κυβέρνηση, το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών δεν εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα μισθολογικά των ενστόλων, τότε θα επιβληθεί από το ανώτατο δικαστήριο στο κράτος πρόστιμο, το οποίο, ............. Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται