Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Αριθ.Πρωτ.                                                              Αθήνα,  31 Oκτωβρίου 2018  

ΠΡΟΣ  : Υπουργό  Οικονομικών,
              Υπουργό Εθνικής Άμυνας,
              Υπουργό Προστασίας του Πολίτη , Ναυτιλίας & Νησιώτικης      Πολιτικής.
ΚΟΙΝ   : Ε.Α.Α.Σ.-Ε.Α.Α.Ν.-Ε.Α.Α.Α.
ΘΕΜΑ : Νομοσχέδιο για τα αναδρομικά και την επαναφορά των συνταξίμων αποδοχών των αποστράτων στελεχών των Ε.Δ. & των Σ.Α.
Κύριοι Υπουργοί,
ενόψει της επικείμενης κατάθεσης νομοσχεδίου θέματος και της πλήρους συμμόρφωσης της Δημόσιας Διοίκησης με τις οικείες αποφάσεις του ΣτΕ, θέτουμε στη διάθεσή σας τους παρακάτω προβληματισμούς και  θα επιθυμούσαμε να ληφθούν σοβαρά υπόψη, για να αποφευχθούν τυχόν παρερμηνείες :

- Οι αποφάσεις του ΣτΕ, που δικαίωσαν (και) τα απόστρατα στελέχη των Ε.Δ.  & Σ.Α., αναφέρονται ρητά και κατηγορηματικά, στην επιστροφή των συντάξεων στα επίπεδα της 31ηςΙουλίου του 2012 και οπωσδήποτε  πριν την ισχύ του νόμου 4093/2012.
- Το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί οφείλει να ακυρώνει τόσο τις διατάξεις του άρθρου 86 του ν.4307/2014, όσο και κατ’ αντιστοιχία τις σχετικές του ν.4093/2012 .
- Τα αναδρομικά που θα επιστραφούν αφορούν το διάστημα  από 1-8-2012 έως και την ημερομηνία ισχύος του νόμου-έναρξης καταβολής των αναδρομικών και αφορούν στο σύνολο των συνταξιούχων-αποστράτων, που συνταξιοδοτήθηκαν πριν και μετά την ισχύ του ν.4093/2012.
- Ο επανυπολογισμός των συνταξίμων αποδοχών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4387/2016, δεν έχει εισέτι υλοποιηθεί.
- Για τις αναπροσαρμογές των συντάξεων, ως υπολογιζόμενες πάνω στις αποδοχές των εν ενεργεία στελεχών (καθεστώς που ίσχυε τον Αύγουστο του 2012), πρέπει να υλοποιηθούν στη βάση αύξησης τόσο του Βασικού Μισθού και του ΕΧΥ των εν ενεργεία στελεχών (άρθρου 86, παρ.2 , ν.4307/2014), αλλά και των επιδομάτων που λαμβάνονταν υπόψη, για τον υπολογισμό των συνταξίμων αποδοχών (άρθρο 86, παρ. 3, ν.4307/2014).

- Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω επεξήγηση αλλά και παρουσία στη συζήτηση στην αρμόδια διαρκή επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, εφόσον και εάν μας ζητηθεί.

                                                  Για την ακρίβεια 
                        Ο  Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται