Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Τροπολογία αναδρομικών - Ανατροπή δεδομένων

Πριν από λίγες ώρες κατατέθηκε η τροπολογία με την οποία προβλέπεται η παροχή αναδρομικών αποδοχών στο εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό και τα σώματα ασφαλείας, καθώς και στους απόστρατους αυτών των κατηγοριών.

Όμως υπήρξαν δύο σημαντικότατες αλλαγές σε σχέση με το αρχικό κείμενο που διέρρευσε πριν από λίγο καιρό: Militaire.gr– Όλο το νομοσχέδιο για τα αναδρομικά των στρατιωτικών! Τι προβλέπει και ΕΔΩ

Τελικά η κατατεθείσα τροπολογία είναι αυτή –> Τροπολογία αναδρομικών 7-11-2018

α. Απαλείφθηκε η παράγραφος που καταργούσε το μισθολόγιο της 1-8-2012 –> Σύγκριση ανεπίσημης / επίσημης τροπολογίας

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αλλάξει αναδρομικά το μισθολόγιο που ίσχυσε μέχρι 31-12-2016, κατά συνέπεια δεν αναπροσαρμόζονται οι συντάξεις των αποστράτων που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα.

Από τη στιγμή που δεν αναπροσαρμόζονται οι μισθοί και οι συντάξεις, λογικά δεν υπάρχει έρεισμα ούτε για την αναπροσαρμογή των εφάπαξγια τις αποστρατείες μετά την 1-8-2012.

β. Ομοίως αφαιρέθηκε το άρθρο 5 με τίτλο «Καταβολή διαφοράς συντάξεων» –> Άρθρο 5 ανεπίσημης τροπολογίας (απεσύρθη)

και προστέθηκε νέο άρθρο 6 με τίτλο «Καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού σε συνταξιούχους» –> Άρθρο 6 επίσημης τροπολογίας

Στο άρθρο αυτό διευκρινίζεται πλέον ότι το καταβαλλόμενο ποσό δίνεται εφάπαξ (ως ένα είδος αποζημίωσης), αλλά αναφέρεται ρητά ότι δεν αναπροσαρμόζονται οι υφιστάμενες συντάξεις.

Στην αρχική τροπολογία υπήρχε πρόβλεψη μη αναπροσαρμογής μόνο για τους μισθούς –> Άρθρο 1 ανεπίσημης τροπολογίας

Μετά τα παραπάνω δεν ισχύει το προτελευταίο άρθρο στο σύνολό τουΑναδρομικά μέρος 1ο – Σύνταξη,εφάπαξ, μέρισμα

το οποίο περιέγραφε την αναπροσαρμογή των συντάξεων που προβλεπόταν με βάση την ανεπίσημη τροπολογία που διέρρευσε, αφού η τελική τροπολογία που κατατέθηκε προς ψήφιση διαφοροποιήθηκε σημαντικά και δεν καταργεί το μισθολόγιο της 1-8-2012.

Ομοίως δεν ισχύουν οι σελίδες υπολογισμού συντάξεων και εφάπαξ με ένδειξη έτους 2019, διότι δεν αναπροσαρμόζονται οι συντάξεις και λογικά δεν αναπροσαρμόζονται ούτε τα εφάπαξ.

(ΠΗΓΗ: staratalogia.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται