Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Έγγραφο ΣτΠ προς ΕΦΚΑ για «αναπροσαμοσμένη» σύνταξη-προσωπική διαφορά συνταξιούχων

Η Ανεξάρτητη Αρχή καλεί σε αυστηρό τόνο την κυβέρνηση να γνωστοποιήσει άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους:

α. την «αναπροσαμοσμένη» (μετά τον επανυπολογισμό) σύνταξη

β. το ύψος της προσωπικής διαφοράς κάθε συνταξιούχου

Ι. Έγγραφο-«βόμβα του Συνήγορου του Πολίτη αποκαλύπτει σήμερα η ΕΝΥΠΕΚΚ, σύμφωνα με το οποίο η Ανεξάρτητη Αρχή καλεί, σε αυστηρό τόνο, την κυβέρνηση και τον ΕΦΚΑ να γνωστοποιήσει σε όλους τους συνταξιούχους:

α. την αναπροσαρμοσμένη σύνταξη, μετά δηλαδή τον επανυπολογισμό σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου (άρθρα 14 και 33 για τις κύριες και άρθρο 96 για τις επικουρικές του ν. 4387/2016) και

β. το ύψος της προσωπικής διαφοράς που προκύπτει για κάθε συνταξιούχο μετά τον επανυπολογισμό είτε αυτή είναι «θετική» είτε είναι αρνητική.

ΙΙ. Τη συνδρομή του Συνήγορου του Πολίτη, Ανεξάρτητης Αρχής που συστάθηκε βάσει του άρθρου 103 (παρ. 9) του Συντάγματος και του ν. 3094/2003, είχε ζητήσει ο συνταξιούχος Απόστολος Καραπιδάκης διαμαρτυρόμενος επειδή ο ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ δεν του χορηγούν (μετά από αίτηση που είχε καταθέσει) τη νέα συνταξιοδοτική του πράξη μετά τον επανυπολογισμό-αναπροσαρμογή της κύριας και επικουρικής του σύνταξης, όπως ρητά ορίζει ο νόμος Κατρούγκαλου για την κύρια σύνταξη (άρθρα 14 και 33 ν. 4387/2016) και την επικουρική σύνταξη (άρθρο 96 ν. 4387/2016).

Με το απαντητικό έγγραφο-«βόμβα» που αποκαλύπτουμε σήμερα, ............... Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται