Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Ενημέρωση από Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΑΑΣ κ. Ι. Δεβούρο για τρέχοντα θέματα

ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο μικρόκοσμός μας δεν μας εμποδίζει μόνο, να δούμε αντικειμενικά τα γεγονότα. Μας εμποδίζει επίσης, να αντιληφθούμε ότι εμείς οι ίδιοι είμαστε μέρος του μεγάλου και πραγματικού κόσμου, στο μέτρο που ότι συμβαίνει κάπου αλλού επηρεάζει και εμάς.

Το Brexit είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Όλο και περισσότεροι Βρετανοί πολίτες ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα έχει στη ζωή τους όχι μόνο μια άτακτη υποχώρηση από την Ε.Ε, αλλά και μια συντεταγμένη.

Το θέμα αφορά άμεσα την Ευρώπη και εμάς γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε μεταξύ άλλων, μια χώρα που εισάγει τουρίστες και εξάγει φοιτητές και νέους επιστήμονες.

Με δεδομένο ότι ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλέσει στο γεγονός ότι πολλοί Βρετανοί τουρίστες ακυρώνουν τις κρατήσεις τους και αυτό είναι ένα στοιχείο που δεν μπορούμε να το δούμε ανεξάρτητα από την επιστροφή της γειτονικής Τουρκίας στον τουριστικό χάρτη.

Κανένας μας επομένως δεν θα πρέπει να παρακολουθεί ως αμέτοχος θεατής όσα συμβαίνουν στη Γηραιά Αλβιώνα και ειδικά οι υπεύθυνοι κυβερνώντες χρέος των οποίων είναι η προστασία και η διασφάλιση των ελληνικών συμφερόντων.

Πρόσφατα ο ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι δεν είναι υποχρεωτική η έκδοση νέων Συνταξιοδοτικών Πράξεων Σ.Π. με τη νέα πράξη επανυπολογισμού της σύνταξης μας με βάση των νέων ασφαλιστικών νόμων που εφαρμόζονται ήδη (ήτοι της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 4583/2018 και την παρ. 3 του άρθρου 1 του Ν.4472/2017, του Ν. 4387/16, καθώς και τη σχετική ΚΥΑ με αριθμ οι. 26083/887/16 (ΦΕΚ 1605 Β/07-06-2016).

Και βέβαια για το μεν πρώτο (δηλ την μη έκδοση των μηνιαίων ενημερωτικών σημειωμάτων των συντάξεων μάς) οι λόγοι που δεν το κάνουν είναι προφανείς, δηλαδή................. Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται