Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

ΜΗΝΙΑΙΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Αρχές Οκτωβρίου  δημοσιοποιήθηκαν από τον ΕΦΚΑ τα μηνιαία Ενημερωτικά Σημειώματα Σύνταξης του μήνα Ιανουαρίου 2019. Αναγράφονται τα ποσά των τμημάτων της σύνταξης (Εθνικής Ανταποδοτικής προσωπικής διαφοράς) αλλά δεν αναφέρουν  πως προκύπτει το ποσό της ανταποδοτικής.
Είναι γνωστό από 1/1/2019 το ποσό της σύνταξης αναπροσαρμόστηκε. Η  επανυπολογισμένη σύνταξη διαφέρει από την παλαιά η οποία είχε ως βάση το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο.
Σε περίπτωση που το ποσό της παλαιάς σύνταξης είναι μεγαλύτερο (θετική διαφορά) το επί πλέον ποσό καταβάλλεται ως προσωπική διαφορά συμψηφιζόμενο κάθε χρόνο μέχρι να εξαλειφθεί από τις αναπροσαρμογές των συντάξεων που θα γίνουν στο μέλλον. Η μελλοντική αύξηση  θα απορροφάτε από την  προσωπική διαφορά με αποτέλεσμα να μην παίρνεις αύξηση. Σατανική σκέψη και έξυπνη υλοποίησή της με τον Ν. Κατρούγκαλου.
Εάν η παλαιά σύνταξη είναι μικρότερη (αρνητική διαφορά), τότε  με το ποσό της παλαιάς καταβαλλόμενης σύνταξης , προσαυξάνεται κατά  το 1/5 της διαφοράς σταδιακά σε ίσες δόσεις εντός πέντε  (5) ετών από την 1/1/2019.
Οι περισσότεροι συνταξιούχοι έχουν θετική προσωπική διαφορά και δυστυχώς   δεν θα πάρουν  αύξηση.
Οι παλαιοί συνταξιούχοι θίγονται περισσότερο, γιατί η νέα τάξη  πραγμάτων που καθιέρωσε ο Ν. 4387/2016, έρχεται   να ακυρώσει και να ανατρέψει κεκτημένα δικαιώματα  του κλάδου. Ειδικότερα  οι  Στρατιωτικοί που έφυγαν με 25 – 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας και οι οποίοι με την προηγούμενη νομολογία έπαιρναν πλήρη σύνταξη (35/35) και δεν επεδίωξαν όσοι έφυγαν με πρωτοβουλία της υπηρεσίας, καμία διοικητική αποκατάσταση, με βάση τα χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης έχουν μειωμένες συντάξεις  και μεγάλες προσωπικές διαφορές.
Σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Βρούτση, ήδη στην οδό Σταδίου προετοιμάζονται ώστε να οικοδομήσουν πάνω στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης ένα βιώσιμο δίκαιο και ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα.
Η ασφάλεια που είναι προϋπόθεση του Δικαίου η χρηστή διοίκηση και η εμπιστοσύνη του διοικουμένου στην διοίκηση έχουν πληγεί αδικαιολόγητα από την ξαφνική και αυθαίρετη αυτή μεταβολή για την  οποία οι εργαζόμενοι δεν φέρουν καμία ευθύνη.
Αυτά πρέπει  να αποκαταστήσουν οι επερχόμενες ρυθμίσεις. Ο σημερινός εργαζόμενος ασφαλισμένος γνωρίζει τι ακριβώς ισχύει και έχει τη δυνατότητα να παραμείνει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην υπηρεσία, προκειμένου να επιτύχει μεγαλύτερη αναπλήρωση.
Ο παλαιός συνταξιούχος δεν έχει καμία δυνατότητα, είναι έρμαιο της Βούλησης και του αυταρχισμού του αντιλαϊκού  Ν. Κατρούγκαλου. Οι υπάρχουσες αδικίες πρέπει να αρθούν.
Παράλληλα οι νέοι συνταξιούχοι των οποίων η σύνταξη υπολογίστηκε με βάση τα νέα αντισυνταγματικά  πλέον ποσοστά αναπλήρωσης του Ν. Κατρούγκαλου είναι περίπου 110.000  , σε αυτούς από την ημέρα δημοσίευσης της απόφασης, θα πρέπει να εφαρμοστούν νέα , αναλογικότερα και δικαιότερα ποσοστά αναπλήρωσης που θα οδηγήσουν  όμως αυτόματα σε αύξηση της δημοσιονομικής Δαπάνης.      
                                                                                       Υπτγος ε.α Δεβούρος Ιωάννης
                                                                                              Δνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται