Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Ενημερωτικά: Τι δείχνουν-Πώς σβήνει η προσωπική διαφορά-Πότε-πώς θα υποβάλλονται ενστάσεις

Πότε και πώς θα υποβάλλονται ενστάσεις για τον επανυπολογισμό των συντάξεων

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Αιτήσεις από τις 15 Οκτωβρίου στον ΕΦΚΑ θα μπορούν να κάνουν οι παλαιοί συνταξιούχοι που διαφωνούν με τον επανυπολογισμό των συντάξεών τους βάσει του νόμου Κατρούγκαλου, καθώς τα ποσά που αναρτήθηκαν από χθες δείχνουν κρυφές μειώσεις πάνω και από 350 ευρώ, που βαφτίστηκαν προσωπικές διαφορές.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά και είναι βέβαιο ότι θα γίνουν από εκατοντάδες χιλιάδες παλαιούς συνταξιούχους που άρχισαν από χθες να βλέπουν τις επανυπολογισμένες συντάξεις τους στα νέα μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ.

Τα ενημερωτικά των μηνιαίων συντάξεων για το 2019, που αναρτά από χθες ο ΕΦΚΑ, και αποκαλύπτει ο «Ε.Τ.», δείχνουν στην αριστερή στήλη την παλιά σύνταξη (ως το 2018) και στη δεξιά στήλη τη νέα σύνταξη που προέκυψε με τον επανυπολογισμό από 1ης/1/2019.

Η παλιά σύνταξη ήταν με ένα ενιαίο ποσό, ενώ η νέα σύνταξη αποτελείται από την εθνική σύνταξη και την ανταποδοτική σύνταξη.

Η εθνική σύνταξη και η ανταποδοτική σύνταξη είναι μικρότερες για περίπου 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχους, οι οποίοι έχουν μειώσεις με τον επανυπολογισμό του νόμου Κατρούγκαλου.

Οι μειώσεις αυτές δεν εφαρμόζονται, πλην όμως έχουν αποτυπωθεί στα ενημερωτικά σημειώματα, ώστε να είναι πλήρως ενήμεροι οι συνταξιούχοι για το νέο μίγμα της σύνταξής τους καθώς η παλιά τους σύνταξη δεν υφίσταται από 1ης/1/2019.

Ο λόγος που οι μειώσεις δεν εφαρμόστηκαν είναι γιατί.................... Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται