Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Τι αλλαγές έρχονται στις συντάξεις με νέο ασφαλιστικό-Ευνοούνται οι απόστρατοι

Αυξήσεις κύριων συντάξεων για εκατοντάδες χιλιάδες παλιούς και νέους συνταξιούχους Δημοσίου, απόστρατους, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ και άλλων Ταμείων βγάζει ο νέος επανυπολογισμός που θα γίνει με τα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης του καινούργιου ασφαλιστικού νόμου. Σε όλες τις κατηγορίες ο επανυπολογισμός οδηγεί σε αυξήσεις, εφόσον οι συνταξιούχοι είχαν βγει στη σύνταξη με πάνω από 30 έτη ασφάλισης. Οι αυξήσεις για όσους λαμβάνουν προσωπική διαφορά από τον πρώτο επανυπολογισμό θα γίνουν αντιληπτές στην τσέπη τους εφόσον ξεπερνούν το ποσό της προσωπικής διαφοράς.

Αν δηλαδή από το νέο επανυπολογισμό προκύπτει αύξηση 100 ευρώ και ο συνταξιούχος έχει προσωπική διαφορά 60 ευρώ, τότε θα πάρει στην τσέπη 40 ευρώ καθαρή αύξηση, γιατί τα 60 ευρώ θα πάνε να ισοφαρίσουν την προσωπική διαφορά.

Αν έπαιρνε σύνταξη 900 ευρώ + 60 προσωπική διαφορά (960 ευρώ σύνολο), τώρα θα έχει σύνταξη 1.040 ευρώ, χωρίς το βραχνά της προσωπικής διαφοράς. Όσοι δεν έχουν προσωπική διαφορά θα πάρουν όλη την αύξηση εφόσον ξεπερνούν τα 30 έτη ασφάλισης. Στους κερδισμένους με αυξήσεις και ζεστό χρήμα, όπως δείχνουν τα στοιχεία παλιού και νέου επανυπολογισμού που συνέλεξε και δημοσιεύει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, ανήκουν:

1. Οι 120.000 απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που κατά κανόνα έχουν 30 έτη υπηρεσίας και άνω λόγω των πλασματικών ετών (5ετία και διπλά εξάμηνα). Εκτιμάται ότι το 60% θα έχει αύξηση στην τσέπη και το άλλο 40% θα κατεβάσει σημαντικά την προσωπική διαφορά. Οι απόστρατοι, που λόγω διπλών εξαμήνων συμπληρώνουν πλασματικά πάνω από τα 45 έτη (50, 60 έτη), θα τύχουν ευνοϊκής ρύθμισης, ώστε να μην πάρουν λιγότερα από πριν επειδή τα ποσοστά αναπλήρωσης με τον νέο νόμο δίνουν μικρότερη προσαύξηση (0,5%) από τα 45 έτη και άνω σε σχέση με την προσαύξηση (2%) που ίσχυε με τον Νόμο 4387.............. Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται