Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

          ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ/ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

          Το τοπικό Συμβούλιο και τα μέλη της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού του Παραρτήματος Κέρκυρας σας προσκαλεί σε διαδικτυακή εκδήλωση μέσω Συνδέσμου ΖΟΟΜ που ταυτόχρονα θα προβάλλεται ζωντανά στην Σελίδα του στο Facebook στην Σελίδα: ΕΑΑΣ/Παράρτημα Κέρκυρας ( https://www.facebook.com/ΕΑΑΣΠαράρτημα-Κέρκυρας-102585621906181) στον σύνδεσμο εκδήλωσης που ακολουθεί : www.facebook.com/events/1003671717102191/, την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021 από 2030 και μέχρι 2145, με αφορμή την 99η επέτειο από την Ασφαλή Διεκπεραίωση της Ανεξαρτήτου Μεραρχίας μετά από 630 χιλιόμετρα αγώνα συμπτύξεως υπό την πίεση του εχθρού, εν μέσω της μικρασιατικής καταστροφής, υπό τον Κερκυραίο Διοικητή της, τότε Συνταγματάρχη (ΠΖ) Δημήτριο Θεοτόκη. Τίτλος της Εκπομπής-Συζήτησης είναι : «Η Ανεξάρτητη Μεραρχία υπό τον Δημήτριο Θεοτόκη στην αιώνιο δόξα εν μέσω της Μικρασιατικής καταστροφής».

          Ομιλητής στην Εκδήλωση θα είναι ο ιστορικός ερευνητής κ. Μάριος Μπλέτας και θα ακολουθήσει κατευθυνόμενη συζήτηση που θα συμμετέχουν ο κ. Κωνσταντίνος Τουρίκης που εξέδωσε το σχετικό βιβλίο του Δημητρίου Αμπελά καθώς και ο Αντιστράτηγος ε.α Σταύρος Κουτρής-Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ. για να συνεισφέρει μια στρατιωτική οπτική της δράσεως της Μεραρχίας.

          Η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο απόδοσης τιμής στην ανάμνηση ενός παγκόσμιου στρατιωτικού γεγονότος καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο τόσο μεγάλης διάρκειας αυτής της μορφής αγώνα, χωρίς απώλειες και μάλιστα με Κερκυραίο Ηγήτορα και ευελπιστούμε με αφορμή τα 100 χρόνια από το γεγονός και εφεξής να καθιερωθούν διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται