Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Αλλαγές για εισαγωγή σε Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΕΕΘΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΔΡΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Γύρω από την ίδρυση νέων εδρών που έχει προτείνει το ΓΕΕΘΑ περιστράφηκε η συζήτηση κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου, Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και Δημοσίας Τάξης κ. Βασίλη Κικίλια χθες το πρωί. Σύμφωνα με...
πληροφορίες, εν όψει της εφαρμογής του νόμου για το Νέο Λύκειο την επόμενη σχολική χρονιά, οι συζητήσεις ανάμεσα στα τρία υπουργεία έχουν φουντώσει για τροποποιητικές ρυθμίσεις που θα «διευκολύνουν» τους υποψηφίους των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών.

Από τις ηγεσίες τηρείται σιγή ιχθύος, οι διαβουλεύσεις όμως είναι πυρετώδεις ώστε να προλάβει το υπουργείο Παιδείας τα χρονικά περιθώρια, αλλά να δοθεί και στα ιδρύματα ο απαραίτητος χρόνος να αναμορφώσουν τα προγράμματα σπουδών τους.

Εισαγωγή νέων σπουδαστών

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο Εθνικής άμυνας περιστράφηκε γύρω από την εισαγωγή νέων σπουδαστών και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν από θέματα εργαστηρίων έως και μεταπτυχιακή εκπαίδευση.

Η πρόταση του ΓΕΕΘΑ αφορά τη δυνατότητα ίδρυσης σχολών σε ΑΣΕΙ (Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα) και ΑΔΙΣΠΟ (Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου).
............... Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται