Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΑΤΟ: Έχασε... «στον τελικό» ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ!


Όπως πληροφορηθήκαμε πριν από λίγο, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, δεν θα είναι τελικά πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ατλαντικής Συμμαχίας.
Στις διαδικασίες που έλαβαν χώρα σήμερα, ο αρχηγός ηττήθηκε «στον τελικό» από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ της Τσεχίας, ενώ... προηγουμένως είχε προκριθεί, με μεγάλο χαμένο τον αρχηγό της Ιταλίας, που φερόταν τις προηγούμενες ημέρες να έχαιρε της υποστήριξης των Ηνωμένων Πολιτειών!

Η διαδικασία βέβαια θυμίζει λίγο... Eurovision, αφού μπλοκ χωρών υποστήριζαν τον υποψήφιό τους! Εντύπωση προκαλεί και ο παραγκωνισμός των ΗΠΑ, αφού στην πρώτη ψηφοφορία, ο εκλεκτός τους, ο Ιταλός Α/ΓΕΕΘΑ έλαβε 6 ψήφους, έναντι 8 του Έλληνα και 14 του Τσέχου. Ο νικητής έβγαινε στους 15 ψήφους, άρα ο Τσέχος ήθελε μόνο μία. Μόλις έφτασε το μέτρημα στο... μαγικό νούμερο, σταμάτησε η διαδικασία.

Και μόνο η υποψηφιότητα Κωσταράκου στη διαδικασία είναι τιμή για την Ελλάδα, χωρίς αμφιβολία, ενώ αναδεικνύει και το καλό όνομα του Έλληνα αρχηγού στο πλαίσιο της Συμμαχίας, για τις ικανότητες και τις γνώσεις του.

(defence-point.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται