Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Μεγάλη κοροϊδία με τις συντάξεις των αποστράτων

«Πετσοκομμένες» έως και 80% οι επιστροφές στις αποδοχές τους με έξι κρατήσεις ανά κατηγορία
«Πετσοκομμένες» ως και 80% θα είναι οι «αυξήσεις» που θα λάβουν στις καθαρές αποδοχές τους οι απόστρατοι στις 22 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της δήθεν αποκατάστασης των συντάξεων λόγω... των αντισυνταγματικών περικοπών που έγιναν!

Οι «αυξήσεις» που περιμένουν οι απόστρατοι στις μεικτές συντάξεις τους (και αφορούν το 50% των περικοπών που τους επιβλήθηκαν το 2013 και κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές) θα «περάσουν» από έξι διαφορετικές κρατήσεις. Ως αποτέλεσμα, τα καθαρά ποσά που θα εισπράξουν θα είναι «ψίχουλα» σε σχέση με την ονομαστική αναπροσαρμογή στις μεικτές συντάξεις τους.

Επί των νέων «αυξημένων» μεικτών (ακαθάριστες) συντάξεων επιβάλλονται, αναδρομικά από τον Αύγουστο του 2012, αυξημένες κρατήσεις για «νέο ΛΑΦΚΑ», υγειονομική περίθαλψη και φόρος εισοδήματος!

Τα καθαρά ποσά
Η κοροϊδία του υπουργείου Οικονομικών αποκαλύπτεται από αναλυτικό ενδεικτικό πίνακα (είναι ίδιος με αυτόν που δημοσίευσε ο Ε.Τ. ΕΔΩ), σύμφωνα με τον οποίο τα μεικτά μηνιαία ποσά των συντάξεων διαμορφώνονται από 18,13 έως 371,48 ευρώ, ενώ τα καθαρά ποσά των συντάξεων, δηλαδή αυτά που θα πάρουν «στο χέρι» οι απόστρατοι, θα είναι αυξημένα μόνο κατά 11,19 έως 112,72 ευρώ.... Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται