Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΚΑΤΑ 100% ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Στ.Ε

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ

Από το «περιβάλλον » του ΥΕΘΑ κ. Καμμένου Πάνου
πληροφορηθήκαμε ότι εγκρίθηκε και προσυπογράφηκε από τον κ. Υπουργό το Προσχέδιο του Νόμου για την πλήρη εφαρμογή –κατά 100%- της υπ. αριθμ. 2192/2014 Αποφάσεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας (Στ.Ε) για το... στρατιωτικό μισθολόγιο.

Εκτιμάται ότι την 27 Μαρτίου ή λίγες ημέρες αργότερα θα κατατεθεί, μετά και από την υπογραφή από τους αρμόδιους Υπουργούς, για ψήφιση σε νόμο στην Βουλή, για την χορήγηση του υπολοίπου 50% της Αποφάσεως, δεδομένου ότι το πρώτο 50% χορηγείται, όπως και στους δικαστικούς, από 1 Ιουλίου 2014 και δίδονται επίσης σε 36 μηνιαίες δόσεις τα αναδρομικά των 23 μηνών, δηλαδή του χρονικού διαστήματος 1 Αυγ.2012 μέχρι 30 Ιουν.2014.

Από άλλες πηγές πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει κάποιος προβληματισμός κυρίως από τον ΑΝΥΕΘΑ κ. Ήσυχο για το ακριβή χρόνο της εφαρμογής του νόμου, που θα ψηφισθεί. Πάντως η προσωπική μας γνώμη είναι, ότι οι στρατιωτικοί θα πρέπει να επανέλθουν στο μισθολογικό – συνταξιοδοτικό καθεστώς του Ιουλίου 2012, ώστε να καταργηθούν οι επαχθείς διατάξεις για μειώσεις και εισφορές διαφόρων νόμων και κυρίως του νόμου 4093/2013, που πραγματοποιήθηκαν μόνο για τους στρατιωτικούς συνταξιούχους - και όχι για τους εν ενεργεία στρατιωτικούς, δηλαδή κρατήσεις - μειώσεις από το πρώτο μάλιστα ευρώ μετά την αφαίρεση διαφόρων ποσών από την σύνταξή τους, που είχε μειωθεί σε ποσοστό πάνω από 50%!

Τώρα όσον αφορά τον χρόνο χορηγήσεως το πλέον ευνοϊκό για τους στρατιωτικούς θα ήταν να έχει εφαρμογή ο νόμος -έστω σταδιακά- από 1 Ιουλίου 2015 ή από 1 Σεπτ.2015 σταδιακά ή έστω από 1 Ιαν.2016, αν βέβαια υπάρχει πραγματική και όχι «εικονική» οικονομική «στενότητα» για όλες τις αντίστοιχες επαγγελματικές τάξεις πχ. των δικαστών κλπ., αλλά οπωσδήποτε θα πρέπει να υπάρχει στον νόμο και η απαραίτητη διάταξη για την ρύθμιση των αναδρομικών –σταδιακά βέβαια– από 1 Αυγ.2012 μέχρι την έναρξη εφαρμογής του νόμου, όπως συνέβη με το πρώτο 50% που δόθηκε από την προηγουμένη Κυβέρνηση.

( ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 - Αντγος εα Ν. Ναούμ)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται