Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΣτΕ: Πρόστιμο 200.000 ευρώ στο ΥΠ.ΟΙΚ. για μη συμμόρφωση του στις δικαστικές αποφάσεις στελεχών ΕΔ-ΣΑ

Εκδόθηκε η απόφαση της 3μελούς επιτροπής συμμόρφωσης του ΣτΕ
Το συνολικό ποσό των 200.000 ευρώ υποχρεούται το υπουργείο Οικονομικών να καταβάλλει ως κύρωση σε τέσσερις Ομοσπονδίες και Ενώσεις στρατιωτικών (και Σωμάτων Ασφαλείας) λόγω της μη... συμμόρφωσης του προς τις τελεσίδικες και αμετάκλητες αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκριναν αντισυνταγματικές τις αναδρομικές περικοπές των αποδοχών των στρατιωτικών όλων των Σωμάτων.

Αυτό αποφάσισε σήμερα με τέσσερις αποφάσεις της η τριμελής Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπό τον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Σωτήρη Ρίζο.

Εκτός του κ. Ρίζου τα άλλα δύο μέλη της Επιτροπής είναι οι σύμβουλοι Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος και Παναγιώτα Καρλή (η τελευταία είναι εισηγήτρια των υποθέσεων, ενώ μειοψήφησε σε όλες τις αποφάσεις).

Με την κάθε μια από τις τέσσερις αυτές αποφάσεις του ΣτΕ υποχρεώνεται το υπουργείο Οικονομικών να καταβάλλει το ποσό των 50.000 ευρώ σε κάθε μια από τις τέσσερις Ομοσπονδίες, κ.λπ. των στρατιωτικών.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ περίπου ένα χρόνο πριν (Ιανουάριος 2014) έκρινε ομόφωνα (απόφαση 2192-2196/2014, κ.λπ.), ότι οι αναδρομικές από 1 Αυγούστου 2012 περικοπές των αποδοχών των στρατιωτικών είναι αντισυνταγματικές και υποχρέωσε την Κυβέρνηση να καταβάλει αναδρομικά τις διαφορές των αποδοχών τους και να επαναφέρει το μισθολόγιο στο παλαιό καθεστώς.

Οι συνδικαλιστικές Οργανώσεις των στρατιωτικών προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της μη συμμόρφωσης της Κυβέρνησης και ειδικά του υπουργείου Οικονομικών στις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ..... Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται