Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Το συντονιστικό συμβούλιο των 3 Ενώσεων Αποστράτων για τις θέσεις του κόμματος ΠΟΤΑΜΙ σχετικά με την κατάργηση της ΣΣΑΣ

 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ 

                                                                                                      12-03-2016    
                      
                                 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   ΥΠ.  ΑΡΙΘ.  3/16

1.-Με αφορμή την επίσημη θέση του Τομέα Άμυνας του πολιτικού κόμματος <ΠΟΤΑΜΙ> και την ανταλλαγή επιστολών που έχουν λάβει χώρα τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με την πρόταση του συγκεκριμένου κόμματος να καταργηθεί η Σ.Σ.Α.Σ (Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων) , το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων εκφράζει την αντίθεσή του με αυτήν για τους ακολούθους λόγους:
α.-Η όποια αναδιάρθρωση των Ε.Δ. πρέπει να γίνεται κατόπιν εμπεριστατωμένης μελέτης και να λαμβάνει υπόψη της τα οικονομικά δεδομένα  , τα επιχειρησιακά δεδομένα και την ιστορικότητα της Μονάδος.
β.-Ειδικά για τις παραγωγικές Σχολές Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Ε.Δ. θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η γενικότερη κατάσταση των Ανωτάτων και Ανωτέρων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας
γ.-Οι παραγωγικές σχολές των Ε.Δ. , πέραν της γενικής και πανεπιστημιακής μόρφωσης , παρέχουν και στρατιωτική και εξειδικευμένη εκπαίδευση που απαιτούν οι Ε.Δ. , που δεν παρέχουν τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
δ.-Οι Αξιωματικοί Σωμάτων , εκτός από Επιστήμονες , είναι και Στρατιωτικοί και η συνύπαρξη των δύο αυτών ιδιοτήτων καθιστά την εργασία τους δύσκολη και ιδιάζουσα και προϋποθέτει σκληρή ατομική και ομαδική εκπαίδευση για να επιτευχθεί αυτό.
ε.-Από την  Σ.Σ.Α.Σ. κατά την 90χρονη λειτουργία της , έχουν αποφοιτήσει χιλιάδες εξαίρετοι Αξιωματικοί/Επιστήμονες που λάμπρυναν τις Ε.Δ. εν καιρώ ειρήνης και εν πολέμω και έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι η Σ.Σ.Α.Σ. κοσμεί τον χώρο της Ανωτάτης Εκπαίδευσης , με τις βάσεις εισαγωγής στις Σχολές της να είναι  από τις υψηλότερες στη χώρα. Οι μαθητές της Σ.Σ.Α.Σ. θα μπορούσαν , με βάση τις εισαγωγικές βαθμολογίες τους , να επιλέξουν οποιαδήποτε Σχολή , αυτοί όμως επέλεξαν την Σ.Σ.Α.Σ. , όχι με οικονομικά κριτήρια , αλλά γιατί ήθελαν να υπηρετήσουν την Πατρίδα τους , ως Αξιωματικοί των Ε.Δ. , παράλληλα με την επιστήμη τους.
στ.-Όσον αφορά το οικονομικό , που βασίζεται κυρίως στις επιταγές της τρόικας και δεν έχει αποδειχθεί ότι θα μειωθεί δραστικά το κόστος εάν καταργηθεί η Σ.Σ.Α.Σ. , το Κράτος ας ξεκινήσει από την κατάργηση αχρήστων Δημοσίων Οργανισμών και στην συνέχεια στην κατάργηση  Στρατιωτικών Μονάδων.
2.-Η ανωτέρω άποψή μας ισχύει αναλογικά και για την Σ.Α.Ν. (Σχολή Αξιωματικών Νοσοκόμων )


                                             Για την ακρίβεια

              Ο Πρόεδρος του Συντονιστικού - Αντιναύαρχος Π.Ν.ε.α. Σ.Περβαινάς 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται