Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ 

                                                                                                         25-01-2018                              

                                             Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 1.-Την 25η Ιανουαρίου 2018 οι Πρόεδροι των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών (Ε.Α.Α.Σ.-Ε.Α.Α.Ν.-Ε.Α.Α.Α.) συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην συνάντηση έλαβαν μέρος ο Σύμβουλος του Συντονιστικού Συμβουλίου για θέματα ΕΛ.ΑΣ Υποστράτηγος    ΕΛΑΣ Ευ. Χριστακόπουλος , και ο Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. κ.Βασ.Κικίλιας.
 
 
 
 
 
 2.-Οι τρεις Πρόεδροι παρουσίασαν στον Πρόεδρο της Ν.Δ. τα ακόλουθα τρία οικονομικά θέματα και του παρέδωσαν αναλυτικό υπόμνημα :
α.-Επιστροφή των συντάξεων στο καθεστώς της 31-07-2012 και επιστροφή των υπολοίπων αναδρομικών.
β.-Νόμος 4387/16 (Νόμος Κατρούγκαλου) με αιτήματα την αποσύνδεση των αποστράτων από τον ΕΦΚΑ και υπολογισμό των συντάξεων ως ειδικά μισθολόγια , το  συνταξιοδοτικό των χηρών και την εξαίρεση του επιδόματος κινδύνου (πτητικά , υποβρυχιακά , αλεξιπτωτιστικά , κ.λ.π.) από το πλαφόν των 2.000 Ε.
γ.-Κατάργηση νομοθετικά της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων του Ν.3986/2011 μετά από πρόσφατη Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου , ώστε να μην καταφεύγουν οι ενδιαφερόμενοι σε δικηγορικά γραφεία. .
 3.-Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. απήντησε στα ανωτέρω :
α.-Για τα αναδρομικά δεσμεύεται ότι θα δοθούν σε βάθος πενταετίας , όπως άλλωστε έχει προτείνει το Συντονιστικό.
β.-Ο ΕΦΚΑ είναι ένας νόμος απαράδεκτος και εκτός φιλοσοφίας της Ν.Δ. . Το συνταξιοδοτικό των χηρών είναι απαράδεκτο. Είναι υπέρ των ειδικών Μισθολογίων και για τους αποστράτους.
γ.-Για την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων το θέμα εξετάζεται και θα τοποθετηθεί όταν θα έχει υπόψη του όλες τις δημοσιονομικές παραμέτρους.
 4.-Μετά τα ανωτέρω,  η συζήτηση περιστράφηκε στα Εθνικά θέματα και σε γενικότερα θέματα που απασχολούν τους Αποστράτους.
 5.-Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και με πνεύμα κατανόησης από τον Πρόεδρο της Ν.Δ.
                             Για την ακρίβεια
              Ο Πρόεδρος του Συντονιστικού

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται