Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Αναδρομικά στους ενστόλους: Ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε πριν από ελάχιστα λεπτά από το βήμα της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, τα οικονομικά μέτρα που αφορούν τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανήγγειλε την εξόφληση των αναδρομικών οφειλών των στρατιωτικών πριν από το τέλος του έτους, μέτρο το οποίο θα συμπεριληφθεί στο πακέτο παροχών που η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει.

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του OnAlert, το οποίο είχε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο την απόφαση της κυβέρνησης για να αποδώσει τα παρακρατηθέντα αναδρομικά στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις πηγές του OnAlert και με βάση τις αναγωγές που γίνονται από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες, τα ποσά που θα πιστώνονται κάθε μήνα στους λογαριασμούς περίπου 250.000 δικαιούχων κυμαίνονται από €16,12 έως και €130. Τα συνολικά ποσά ανάλογα με τον βαθμό και την κατηγορία που θα δοθούν έως και τον Οκτώβριο του 2020, αρχίζουν από τα 1337 ευρώ και φτάνουν στις 11.000 ευρώ. 

Το δε κονδύλι που θα πρέπει να εγγραφεί στον προϋπολογισμό θα ανέλθει σύμφωνα με τις τελευταίες αναλύσεις στα 804 εκατομμύρια ευρώ ενώ δεν αποκλείεται με την τελική εκκαθάριση να αγγίξει τα 820 εκατομμύρια ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, όπως διευκρίνιζε καλά ενημερωμένη πηγή, η εξόφληση αφορά στα αναδρομικά 53 μηνών και όχι 65 όπως υπολογιζόταν από ορισμένους, καθώς από 1/1/2017 έχει τεθεί σε εφαρμογή το νέο μισθολόγιο.

Το δοσολόγιο θα είναι μειωμένο έως και κατά 24 μήνες από το αρχικό σχέδιο που προέβλεπε 36 έως και 48 δόσεις. Η τελική πρόταση προβλέπει καταβολή των αναδρομικών σε μάξιμουμ 24 δόσεις. 

Διαβάστε παραδείγματα με όλα τα ποσά:...........................Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται