Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Βουλή: Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ - Δείτε όλα τα άρθρα

Κατατέθηκε χθες το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για επεξεργασία.

Πρόκειται στην ουσία για πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει πολλά και διαφορετικά θέματα, τα οποία χωρίζονται σε επτά κεφάλαια, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση.

Μπορείτε να διαβάσετε την αιτιολογική έκθεση και πώς εξηγεί την αναγκαιότητα κάθε άρθρου, κάνοντας κλικ στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής όπου έχει αναρτηθεί.

Συνοπτικά, όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση, οι ρυθμίσεις χωρίζονται σε επτά κεφάλαια

Πρώτο κεφάλαιο (Άρθρα 1-4)
Ρυθμίζεται η ενοποίηση των τριών Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών της ΠΑ σε μια ενιαία Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ)
Δεύτερο Κεφάλαιο ΄(Άρθρα 5-8)
Σύσταση και λειτουργία μιας νέας υπηρεσίας στο ΓΕΕΥΑ η οποία θα έχει ως σκοπό τη συνεργασία με φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομές στους τομείς εκπόνησης μελετών και κατασκευής έργων, δια της χρησιμοποίησης μέων και προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα έχει επίσης το συντονισμό των μέσων και του προσωπικού για την εκπλήρωση των έργων και μελετών.

Τρίτο κεφάλαιο (Άρθρα 9-16)

Ρυθμίζεται η σύσταση και λειτουργία μιας νέας υπηρεσίας στο ΥΠΕΘΑ η οποία θα αναλάβει ρόλο οικονομοτεχνικής και νομικής υποστήριξης με αποκλειστική αρμοδιότητα της βέλτιστη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των τριών Ταμείων των ΕΔ και των ακινήτων του ΜΤΣ, ΜΤΝ και ΜΤΑ.

Τέταρτο Κεφάλαιο (Άρθρα 17-30)

Ρυθμίζονται ζητήμας στραδιοδρομικής φύσεως, υπηρεσιακής εξέλιξης, μετατάξεων, μεταθέσεων, ιεραρχία και υπηρεσιακής αξιοποίησης κατηγοριών στρατιωτικού προσωπικού των ΕΔ.

Πέμπτο Κεφάλαιο (Άρθρα 31-34).............. Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται