Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Συνάντηση Συντονιστικού 3 ΕΑΑ με Τομεάρχη Άμυνας ΝΔ κ. Β. Κικίλια. Τι συζητήθηκε

01-11-2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ. ΑΡΙΘ. 5/17

1. Οι Πρόεδροι των τριών Ενώσεων (Ε.Α.Α.Σ.-Ε.Α.Α.Ν.-Ε.Α.Α.Α.) συναντήθηκαν την 31-10-2017 με τον Υπεύθυνο Τομέα Άμυνας της Ν.Δ. κ. Βασίλειο Κικίλια.

2. Η συνάντηση ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα και αποσκοπούσε στην έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση του Τομεάρχη για τα θέματα που απασχολούν τους αποστράτους.

3. Συγκεκριμένα τα θέματα τα οποία ετέθησαν, επιγραμματικά είναι:

α. Νόμος 4387/16 (Αποδέσμευση από τον ΕΦΚΑ και επαναφορά στο παλαιό καθεστώς των στρατιωτικών συντάξεων, απαλοιφή των δεσμεύσεων στην εργασία, ηλικιακοί περιορισμοί, συντάξεις χηρείας, κλπ).

β. Αναδρομικά βάσει Αποφάσεων του ΣτΕ, επί των οποίων έχει σταλεί τεκμηριωμένη πρόταση από το Συντονιστικό προς όλα τα κόμματα.

γ. Κατάργηση Εισφοράς Αλληλεγγύης συνταξιούχων και επιστροφή αναδρομικών, επί της οποίας έχει αποφανθεί το Ελεγκτικό Συνέδριο ότι πρέπει να καταργηθεί.

δ. Να καλούνται στη διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής οι τρεις Ενώσεις Αποστράτων, όταν συζητούνται θέματα που έχουν σχέση με τους αποστράτους και την Άμυνα γενικά.

ε. Επίλυση του χρονίζοντος ζητήματος της έκδοσης Π.Δ. για την επαγγελματική αναγνώριση της Ικανότητας των Αξιωματικών του Π.Ν. και του Λ.Σ. για εργασία στο Ε.Ν. (Ναυτική Ικανότης και Ναυτικά Φυλλάδια).

στ. Συνάντηση του Συντονιστικού με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κυρ. Μητσοτάκη.

4. Ο κ. Β. Κικίλιας δεσμεύτηκε ότι το κόμμα του θα συμμορφωθεί με τις δικαστικές αποφάσεις (ανωτέρω παρα. β), έστω και σε βάθος χρόνου και συμφώνησε με τα ανωτέρω (δ) και (στ), για δε τα ανωτέρω (α), (γ) και (ε) επιφυλάχθηκε να απαντήσει αφού ενημερωθεί πλήρως και θέσει τα θέματα αυτά και στο κόμμα.

(Πηγή:ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ 3 ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ Ε.Δ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται