Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Ιστορική σύσκεψη Μετοχικών Ταμείων και Ενώσεων - Τι συζητήθηκε

Ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία να πραγματοποιήθηκε σε τόσο υψηλό επίπεδο κοινή σύσκεψη των ΜΤΣ, ΜΤΝ, ΜΤΑ, ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ και ΠΟΑΣΑ, αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α. Μάλιστα η συνάντηση κατέστη δυνατή μετά από αίτημα του Συλλόγου Συζύγων θανόντων ΑΞ.Ι.Α, του οποίου οι εκλιπόντες σύζυγοι σε ποσοστό 20% περίπου από Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας. Τέθηκαν προς συζήτηση τα παρακάτω θέματα: 

(α) Επειδή τα Μετοχικά Ταμεία δεν είναι επικουρικά, άρα δεν απαιτείται κρατική χρηματοδότηση, να εξετασθεί η δυνατότητα να συνεχίσει να δίδεται το μέρισμα ακόμα και αν διακοπεί η χορήγηση σύνταξης με ηλικιακά κριτήρια όπως προβλέπει το άρθρο 12 του ν.4387/2016.

(β) Με την ίδια επιχειρηματολογία, να εξετασθεί η δυνατότητα να δίδεται ποσοστό 70% του μερίσματος του θανόντος όπως έχει καθορισθεί από το 2011 και μετά και όχι το 50% που θα δίδεται η σύνταξη, όπως προβλέπει το άρθρο 12 του ν.4387/2016. 

Μετά από συζήτηση επί μιας και πλέον ώρας διαπιστώθηκε ότι η διάθεση και η πρόθεση όλων των παρευρισκομένων ήταν προς τη θετική αντιμετώπιση των αιτημάτων του Συλλόγου ΑΞ.Ι.A, αναφέρει η ανακοίνωση. Αποφασίσθηκε δε όπως με μέριμνα του Συντονιστικού Συμβουλίου των ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ, να συγκροτηθεί επιτροπή στην οποία θα συμμετάσχουν αντιπρόσωποι από ΜΤΣ, ΜΤΝ, ΜΤΑ και ΠΟΑΣΑ, τα αποτελέσματα της οποίας θα υποβληθούν στα Γενικά Επιτελεία με σκοπό την με νόμιμο τρόπο αποδοχή των αιτημάτων του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α. Παράλληλα αναφέρει η ανακοίνωση "να ασκηθούν πιέσεις .............. Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται