Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Επιστροφές από ΕΑΣ που πρέπει να καταβληθούν σε συνταξιούχους (αποστράτους). Ποιοι κάνουν αίτηση και τι γράφουν

Ποσά επιστροφών από 560 ευρώ έως και 4.858 ευρώ σε συνταξιούχους ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ 2017

Ποσά επιστροφών στις κύριες συντάξεις τους, που κυμαίνονται μεταξύ 560 ευρώ και 4.858 ευρώ, πρέπει να καταβάλλει η κυβέρνηση σε πάνω από 500.000 συνταξιούχους.

Οι επιστροφές αυτές αφορούν στη διακοπή της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ), η οποία κρίθηκε αντισυνταγματική αλλά εξακολουθεί να επιβάλλεται σε όσους παίρνουν 1.400 ευρώ και άνω μικτά, είτε από μια κύρια σύνταξη είτε από άθροισμα δύο η περισσότερων κύριων συντάξεων (π.χ. κύρια σύνταξη γήρατος και κύρια λόγω χηρείας, ή κύρια σύνταξη γήρατος από Δημόσιο και κύρια από ΤΣΑΥ).

Χρονική αφετηρία των επιστροφών είναι ο Φεβρουάριος του 2017, γιατί τότε το Ελεγκτικό Συνέδριο με την απόφαση 244/2017 έκρινε τελεσίδικα ότι η ΕΑΣ είναι αντισυνταγματική και θα έπρεπε να είχε διακοπεί από τον περασμένο Φεβρουάριο, που όμως δεν έγινε. Τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών γνωρίζουν ότι παρανομούν, αλλά αφήνουν το λογαριασμό των αναδρομικών να μεγαλώνει. Σήμερα το ποσό από τη διακοπή αυτής της μείωσης ξεπερνά τα 650 εκατ. ευρώ.

Όσοι είχαν προσφύγει κατά του νόμου και δικαιώθηκαν από το Ε.Σ. δικαιούνται επιστροφές χρημάτων από τον Ιούλιο του 2010 έως σήμερα! Περίπου 3.000 είναι οι συνταξιούχοι που περιμένουν τα χρήματά τους. Άλλοι 500.000 είναι εκείνοι που, σύμφωνα με την απόφαση, θα πρέπει να πάρουν αναδρομικά από τον Φεβρουάριο του 2017 και μετά καθώς από τότε λέει το Ε.Σ. ότι θα πρέπει να σταματήσει να επιβάλλεται η Εισφορά Αλληλεγγύης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Από εκδόσεως της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου και μετά θα πρέπει να γίνουν και αιτήσεις διακοπής της ΕΑΣ από τους συνταξιούχους. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στον ΕΦΚΑ και στο Γενικό Λογιστήριο. Έχουν γίνει δεκάδες χιλιάδες, αλλά όσοι δεν κάνουν αίτηση μπορεί να μην κατοχυρώσουν αναδρομικά. Γι' αυτό όσο πιο πολλές οι αιτήσεις τόσο πιο αποτελεσματικές και οι διεκδικήσεις τους.

ΠΩΣ ΒΑΖΟΥΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΠΟΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ!

Η περίπτωση της ΕΑΣ είναι ίδια με τις παράνομες κρατήσεις ασθένειας..... Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται