Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Από σήμερα οι αυξημένες προμήθειες για αναλήψεις από ΑΤΜ άλλων τραπεζών. Πώς θα χρεώνεστε

«Τσουχτερές» θα είναι οι προμήθειες με τις οποίες θα χρεώνονται από αύριο Δευτέρα 1/7 όσοι κάνουν αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ άλλων τραπεζών.

Με νέο κανονισμό έρχονται χρεώσεις από τα ATM προβλέπει την εξομοίωση των προμηθειών τόσο στο εξωτερικό μίας χώρας όσο και στο εσωτερικό.

Ως αποτέλεσμα ο Έλληνας πελάτης της τράπεζας θα πληρώνει τις ίδιες προμήθειες με κάποιον τουρίστα.

Οι νέες χρεώσεις θα ισχύσουν από αύριο 1η Ιουλίου στην πλειονότητα των τραπεζών ενώ στην Τράπεζα Πειραιώς θα ξεκινήσουν από τις 22 Ιουλίου.

Η εξέλιξη αυτή είναι απόρροια του νέου κανονισμού της Visa που αναγκάζει τις ελληνικές τράπεζες να εξομοιώσουν τις προμήθειες που πληρώνουν οι ξένοι στην Ελλάδα για αναλήψεις μετρητών με τις αντίστοιχες προμήθειες για τους Έλληνες.

Αυτό σημαίνει ότι η προμήθεια ανά συναλλαγή από τον επόμενο μήνα θα διαμορφώνεται σε 2,50 ή 3 ευρώ, ανάλογα με την τράπεζα στην οποία ανήκει το ΑΤΜ.

Πώς θα χρεώνεστε

Κι αυτό διότι πλέον το κόστος ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας, από αυτήν στην οποία τηρείται ένας λογαριασμός, εξαρτάται από το τιμολόγιό της κι όχι από τις χρεώσεις του πιστωτικού ιδρύματος που έχει εκδώσει την κάρτα.

Για παράδειγμα, στα ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς η χρέωση θα είναι ίδια για τις κάρτες όλων των άλλων τραπεζών, ελληνικών και ξένων................ Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται