Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Συντάξεις: Τι δείχνουν τα επίσημα ενημερωτικά σημειώματα του επανυπολογισμού

Νέα ντοκουμέντα με επίσημα ενημερωτικά επανυπολογισμού συντάξεων όπου οι συνταξιούχοι θα δουν μειώσεις ως 351 ευρώ, ενώ μερικοί θα διαπιστώσουν αυξήσεις ως 101 ευρώ, τις οποίες θα πάρουν σε μια 5ετία.

Τα ενημερωτικά αυτά αφορούν σε 2 εκατ. συνταξιούχους. Ο ΕΦΚΑ θα αναρτήσει στις αρχές του Οκτωβρίου τα ενημερωτικά σημειώματα του Ιανουαρίου του 2019 για 1,77 εκατ. συνταξιούχους, ενώ άλλοι 222.983 θα τα λάβουν ως τον Νοέμβριο γιατί έχουν λάθη.

Τα ενημερωτικά σημειώματα του 2019 που δημοσιεύουμε αφορούν σε, συνταξιούχους Δημοσίου, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΕΤΑΑ με τις μειώσεις λόγω επανυπολογισμού να κυμαίνονται από 55 ως 351 ευρώ και τις αυξήσεις από 11 ως 101 ευρώ.

Το τρικ για να κρύψουν τις μειώσεις είναι το συμπληρωματικό ποσό με τη λεγόμενη προσωπική διαφορά. Προσοχή όμως γιατί η προσωπική διαφορά δεν αποτελεί σύνταξη, αλλά ένα προσωρινό ποσό για να ρίξει στάχτη στα μάτια των συνταξιούχων ώστε να αποδεχτούν τον επανυπολογισμό του νόμου Κατρούγκαλου που τους καταργεί την παλιά σύνταξη!

Σημειωτέον ότι η προσωπική διαφορά θα μειώνεται από το 2023 κατά το ποσό των αυξήσεων που θα ξεκινήσουν να παίρνουν οι συνταξιούχοι................... Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται