Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Αυξάνεται το όριο στις ανέπαφες στα 50€-Ποιες συναλλαγές δεν θα γίνονται στις τράπεζες

Τα χνάρια χωρών όπως η Μάλτα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, που προχώρησαν πρόσφατα σε αύξηση του ορίου των ανέπαφων συναλλαγών, ως απόρροια του κορoνοϊού, ακολουθεί και η Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, από την Παρασκευή 27/3 θα επιτρέπονται οι ανέπαφες συναλλαγές χωρίς ΡΙΝ έως και το όριο των 50 ευρώ από 25 ευρώ μέχρι πρότινος. «Η απόφαση κρίθηκε αναγκαία από όλους τους εμπλεκόμενους -συστημικούς ομίλους, εκδότες καρτών (Visa και Mastercard) και Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ)- στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας περιορισμού της χρήσης μετρητών, αλλά και ενίσχυσης των ηλεκτρονικών συναλλαγών», σημειώνουν στον Ελεύθερο Τύπο αρμόδιες πηγές, εξηγώντας πως τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι σχετικές τροποποιήσεις στα τερματικά.

Αξίζει να επισημανθεί πως μετά την επιβολή των capital controls οι ανέπαφες συναλλαγές αναδείχθηκαν στο βασικό μέσο πληρωμών των Ελλήνων, με σχεδόν έξι στις 10 να γίνονται ανέπαφα. «Στην προσπάθεια ενίσχυσης των ανέπαφων συναλλαγών, στο πλαίσιο περιορισμού διασποράς του κορωνοϊού (Covid-19), οι κυβερνήσεις κάποιων κρατών αποφάσισαν την αύξηση του ορίου των ανέπαφων συναλλαγών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Viva Wallet και συνεχίζει: «Πιο συγκεκριμένα:................. Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται