Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Στεφανής: Δυνατότητα αποστράτων ΣΞ-ΕΛΑΣ στα Επείγοντα Στρατιωτικών Νοσοκομείων ΣΞ

Απάντηση ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 5268/30-03-2020) με θέμα: «Λειτουργία Περιφερειακού Ιατρείου Ελληνικής Αστυνομίας στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών- Περίθαλψη αστυνομικών, αποστράτων και οικογενειών τους»:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι βουλευτές κ.κ. Θανάσης Παφίλης και Νίκος Παπαναστάσης με θέμα «Λειτουργία Περιφερειακού Ιατρείου Ελληνικής Αστυνομίας στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών- Περίθαλψη αστυνομικών, αποστράτων και οικογενειών τους», σας γνωρίζονται τα ακόλουθα:

Για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης ελήφθησαν τα απαραίτητα προληπτικά, υγειονομικά και διοικητικά μέτρα προστασίας έναντι της νόσου, πλήρως εναρμονισμένα με το πνεύμα των κατευθυντήριων οδηγιών του ΕΟΔΥ και εντός του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου.

Σύμφωνα με το παραπάνω πλαίσιο ανεστάλη, προσωρινά, η λειτουργία του περιφερειακού ιατρείου της ΕΛΑΣ στο 401 ΓΣΝΑ, για την εξέταση τακτικών και χρόνιων περιστατικών και ενημερώθηκε εγγράφως η Διεύθυνση Υγειονομικού της ΕΛΑΣ (ΕΛΑΣ/ΔΥΓ) για το μέτρο, ούτως ώστε να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες.

Επίσης, δόθηκαν διευκρινήσεις στην ΕΛΑΣ/ΔΥΓ για την εξωνοσοκομειακή και ενδονοσοκομειακή περίθαλψη του εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικού της ΕΛΑΣ, καθώς και των μελών των οικογενειών τους, κατά την περίοδο ισχύος των μέτρων πρόληψης έναντι της υγειονομικής κρίσης, όπως παρακάτω:

 Κάθε περιστατικό με σοβαρή συμπτωματολογία λοίμωξης αναπνευστικού ή άλλου οργανικού συστήματος, μεταβαίνει στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Στρατιωτικού Νοσοκομείου του Στρατού Ξηράς (ΣΞ) της περιοχής του όπου λαμβάνονται από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό όλα τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα.

 Σε περίπτωση, κατά την οποία,..............Διαβάστε περισσότερα 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται