Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν αύξηση τον Σεπτέμβριο με βάση την προσωπική διαφορά τους

Τον Σεπτέμβριο -με σημαντική καθυστέρηση αφού ο νόμος Βρούτση ισχύει από τον περασμένο Φεβρουάριο- θα καταβληθούν οι νέες αυξημένες κύριες συντάξεις. Οι αυξήσεις κυμαίνονται από 12 έως 252 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι οι αυξήσεις στις συντάξεις- λόγω της αλλαγής των ποσοστών αναπλήρωσης- αφορούν παλιούς και νέους συνταξιούχους που έχουν περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης. Οι αυξήσεις θα δοθούν αναδρομικά, από την 1η Οκτωβρίου 2019 σε περίπου 150.000 συνταξιούχους που βγήκαν στη σύνταξη από τον Μάιο του 2016 και μετά. Αφορούν βέβαια και όλους τους νέους συνταξιούχους, αλλά εμμέσως και όλους τους παλαιούς, προ του νόμου Κατρούγκαλου συνταξιούχους με προσωπική διαφορά, που είχαν πάνω από 30 έτη ασφάλιση. Τονίζεται ότι οι παλαιοί ασφαλισμένοι, πριν από τον νόμο Κατρούγκαλου του 2016, θα έχουν όφελος από τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης, καθώς θα μειωθεί ή θα μηδενιστεί γρήγορα η προσωπική τους διαφορά και θα βρεθούν πιο κοντά στις μελλοντικές αυξήσεις συντάξεων. Οι εν λόγω συνταξιούχοι θα πρέπει να περιμένουν αυξήσεις στην τσέπη μετά το 2023 και αφού συμψηφιστεί στο 100% η προσωπική διαφορά τους με τις γενικές ετήσιες αυξήσεις που θα δίνονται με βάση την εξέλιξη του ΑΕΠ (50%) και του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (50%).

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης έχει ανακοινώσει ότι τα αναδρομικά 12 μηνου για τις κύριες και τα αναδρομικά οκταμήνου για τις επικουρικές, θα καταβληθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Όσον αφορά τις νέες κύριες συντάξεις του νόμου Βρούτση, η μέση μηνιαία αύξηση............. Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά δεν θα δημοσιεύονται